Routes - Dag 1

Elke dag gaan de routes een andere richting op, op dag 1 gaan de routes richting het zuiden.
Hieronder vind je meer informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en kan je de routes vast inzien.

De routes zijn nog in concept, maar dan krijg je vast een beeld waar je naartoe gaat fietsen.

Bezienswaardigheden - Dag 1


Het Wapen van Sandenburg

Het Wapen van Sandenburg is het pannenkoekenhuysje van Doorn en omgeving. Naast heerlijke pannenkoeken serveren ze ook diverse andere gerechten voor lunch en diner.
Het Wapen van Sandenburg ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug met de Kaapse bossen en aan de andere kant het Kromme Rijn gebied met de Langbroekerwetering en de vele kastelen. De geschiedenis van het pand gaat terug tot 1886 toen het gebouwd werd gebruikt als herberg bij de remise van de toenmalige tramlijn.

Afstanden: 


Watertoren Werkhoven

Midden in het mooie Kromme Rijngebied, vlakbij fietsknooppunt 57 staat langs de Watertorenweg de Watertoren van Werkhoven. De Watertoren is gebouwd in 1935/1936. Sinds 1989 wordt de Watertoren bewoond en in 2012 heeft de toren haar deuren geopend voor publiek.
Op de begane grond is er het terras/Atelier, elke zondag, van mei tot en met september, is er gelegenheid tot het bijwonen van een rondleiding door de toren onder de bezielende begeleiding van de eigenaar. Een interessante klim naar boven met als beloning een adembenemend uitzicht.

Afstanden:

Dahliapluktuin Cothen

Cor en Gery hebben hun eigen biologische groentetuin waarop zij hun heerlijke Hollandse groenten verbouwen. Zij verbouwen er onder andere heerlijke:
  • komkommer
  • boerenkool
  • sla
  • rode bieten
  • snijbonen
Specialiteit van Cor en Gery zijn de sperciebonen, deze zijn zeer gewild in de regio. Naast de "gewone" groenten verbouwen zij ook nog zogenaamde "vergeten groenten" zoals onder andere groenlof, snijbiet en pastinaak. Sommige van deze groenten zijn zelfs niet of nauwelijks nog in de winkel te krijgen!

Mooie kleurige Dahlia's vind je ook in de tuin. De Dahlia is een mooie zomerbloeier die je zelf in deze pluktuin kunt plukken. Vanaf juli staat de Dahlia volop in bloei en kunnen deze door jou geplukt worden.

Afstanden:

Historische Theetuin Bartimeus

In 2010 startte de renovatie van de Historische Theetuin bij Bartiméus in Doorn. In de daaropvolgende 12 jaar is de Theetuin uitgegroeid tot een prachtige plek voor onder meer dagbesteding.

De Theetuin is een prachtige tuin met een lange historie. Het is een mooie plek voor dagbesteding, ontmoeting en beleving van de natuur. De tuin is vanaf 2010 grondig gerenoveerd. De belangrijke historische elementen, zoals de oude omheinde muren en benamingen van de verschillende kassen, zijn bewaard gebleven. De kassen zijn in ere hersteld en de moestuin is aangelegd en ingezaaid.

Afstanden:

Doortrappen activiteiten - Dag 1

De Doortrappen activiteiten van de Utrechtse Fietsvierdaagse in Zeist zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de activiteiten bekend zijn vind je die hier.

Dag Activiteit Gemeente Locatie
Dinsdag  Fietscheck Bunnik Nog onbekend
Dinsdag Fietscheck Houten Landwinkel de Lindeboom
Dinsdag Fietscheck Wijk bij Duurstede Cobbalkplein, Cothen
Door samen te werken met Provincie Utrecht, biedt de Utrechtse Fietsvierdaagse ook Doortrappenactiviteiten aan tijdens de vierdaagse in verschillende gemeenten op de route.
Routes - Dag 1

Hieronder zie je de conceptroute van de 25, 40 en 60 km op dinsdag. Om de route beter te zien klik je op de titel van de gewenste afstand.

Onze partners


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen