Routes - Dag 1

Elke dag gaan de routes een andere richting op, op dag 1 gaan de routes richting het zuiden.
Hieronder vind je meer informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en kan je de routes vast inzien.

De routes zijn nog in concept, maar dan krijg je vast een beeld waar je naartoe gaat fietsen.

Bezienswaardigheden - Dag 1


Korenmolen de Windotter

Korenmolen De Windotter behoort tot één van de grootste van Nederland en is na de restauratie sinds 1987 volledig in bedrijf. Molenaar Maarten Dolman voert het molenbedrijf en zijn vrouw Lia draagt zorg voor de molenwinkel en treedt op als gastvrouw in de theekoepel. Tientallen vrijwilligers voor het werk in de molen, de molenwinkel, het schrijven en rondbrengen van het ‘Windotternieuws’ en de vele ‘Participanten’ en ‘Vrienden van de Windotter’ dragen bij aan het succes van de molen.

De producten van De Windotter zijn er voor de bakkers, restaurants, groothandels en thuisbakkers. Korenmolen De Windotter telt vijf zolders: graan-, maal-, steen-, lui- en kapzolder. Op de steenzolder bevinden zich drie koppels maalstenen, op de graanzolder twee mengketels, een zeefmachine, een tarwepletter, een tarwebreker, twee vijzels, een jacobsladder en een silo. In de molen wordt tarwe gemalen tot volkorenmeel en meel gezeefd tot bloem. Ook rogge, gerst, haver, spelt, maïs en boekweit wordt er gemalen.

Rondleidingen vinden plaats op: 12.00u, 14.00u en 15.00u
Afstanden:

Museum de Heksenwaag

Sinds haar ontstaan is Museum de Heksenwaag gericht op het vertellen van de geschiedenis van de heksenvervolgingen in de 15e, 16e en 17e eeuw.
De stadswaag in Oudewater was uniek in Europa. Mensen die van hekserij werden beschuldigd en daarmee buiten de samenleving werden geplaatst, ontmenselijkt en "anders" gemaakt, kregen hier een eerlijke kans om hun onschuld te bewijzen. Al decennia wordt dit verhaal over gerechtigheid en menselijkheid verteld in het museum. Met de expositie ANDERS?! wordt een verbinding gemaakt tussen de mechanismen van uitsluiting toen en nu.

In deze baanbrekende expositie, die op 15 juni 2024 officieel wordt geopend, worden de lijnen getrokken van de historische heksenvervolgingen naar de huidige maatschappelijke uitdagingen rond uitsluiting en discriminatie.

Let op: voor deelnemers van de Utrechtse Fietsvierdaagse geldt er een speciaal tarief! De entree kost €3,- per persoon en als je in het bezit van een Museumjaarkaart, dan is de toegang gratis.

Afstanden: 

Doortrappen activiteiten - Dag 1

De Doortrappen activiteiten van de Utrechtse Fietsvierdaagse in Woerden zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de activiteiten bekend zijn vind je die hier.

Dag Activiteit Gemeente Locatie
Woensdag Fietsfit Montfoort Burgemeester de Geusplein
Dag 1


Dag 1


Dag 1



Door samen te werken met Provincie Utrecht, biedt de Utrechtse Fietsvierdaagse ook Doortrappenactiviteiten aan tijdens de vierdaagse in verschillende gemeenten op de route.




Routes - Dag 1

Hieronder zie je de conceptroute van de 60 km op woensdag, de overige routes van de 40 km en 25 km volgen nog. Om de route beter te zien klik je op de titel van de gewenste afstand.

Onze partners


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen