Routes - Dag 4

Elke dag gaan de routes een andere richting op, op dag 4 gaan de routes richting het westen.
Hieronder vind je meer informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en kan je de routes vast inzien.

Bezienswaardigheden - Dag 4


Theetuin de Koffietuin

De koffietuin bestaat dit jaar 20 jaar en is gevestigd op de boerderij Oostvliet aan de Weijpoort ter hoogte van nr. 12. De ingang is aan de Weiweg. De koffiebar is gevestigd in de voormalige “wagenschuur”. Ook zijn daar vitrines te bezichtigen over de historie van de koffie met onderwerpen: koffiebranders, koffiemolens, verschillende koffiezetmethoden en serviezen.

In de vijf-roedige hooiberg is een bed & breakfast gecreëerd: Appeltuin Natuurhuisje. Ook is theepakkerij Thee - en Koffiehandel Wijs & Zonen op het erf gevestigd. Een van de oudste koffie - en thee ondernemingen van Nederland (1792) en hofleverancier.

Afstanden: 25 en 40 kilometer

Restaurant de Dijketelg

Op 19 oktober 1948 startte Hannes en Do van Dijk het koffiehuis zoals dit toen heette aan de Papekopperstraatweg 2. De Dijketelg is een restaurant gelegen aan de rand van het historische stadje Oudewater, en is multifunctioneel. Van wegrestaurant tot recreatie uitspanning, en van bruin café tot zaalverhuur.

Bij de Dijketelg is er op zaterdaag een Fietsvierdaagse Special! Geniet van een kopje koffie/thee met appelgebak voor maar €7,00!

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

Natuurboerderij Hoeve Stein

Hoeve Stein is de biologische natuurboerderij van familie de Goeij. In 1996 is de boerderij vanaf de Steinsedijk naar de Oukoopsedijk verplaatst, toen nog in maatschap met de ouders de Goeij. Sinds 2012 zijn de ouders uit de maatschap en boeren de huidige eigenaren hier met veel plezier samen.

Een bezoekje aan een melkveebedrijf is leuk en leerzaam. Op deze boerderij hebben ze een mega vrijloopstal voor ongeveer 200 koeien en vind je een draaimelkstal. Hoeve Stein ligt in de mooie polder Oukoop. Bij de Hoeve kun je via de loopbrug naar de uitkijktoren lopen. Daar heb je een prachtig uitzicht over de weilanden. Op het terrein is ook een kantoor van het Staatsbosbeheer gevestigd. Zij organiseren diverse wandelingen met startpunt Hoeve Stein.

Afstanden: 40 en 60 kilometer

VR paal Goejanverwellesluis

Reizen door de tijd via virtual reality. Er verschijnen steeds meer VR-palen langs de Oude Hollandse Waterlinie. Twee jaar geleden werd een zogenoemde VR-paal bij het stadskantoor in Oudewater geplaatst. Op woensdag 30 augustus 2023 werd in deze gemeente nabij de Goejanverwellesluis in Hekendorp een tweede VR-paal onthuld door burgemeester Danny de Vries.

Afstanden: 40 en 60 kilometer

Kaasmuseum Bodegraven

Een collectie met unieke historische objecten en een rijk verhaal over kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven. Historisch en hedendaags. Van koe naar kaashandel in het Groene Hart.
 
Afstanden: 60 kilometer

Watertoren Pietje Potlood

Watertoren De Meije, beter bekend als Pietje Potlood, 58 meter hoog, is alsinds 1932 een onmiskenbaar herkenningspunt in de regio. Maar belangrijker nog, de watertoren zorgt er ook voor dat de inwoners van de regio Nieuwkoop op elk moment van de dag een goede waterdruk hebben uit de kraan. Als een van de eerste torens werd deze watertoren gebouwd met het systeem van glijbekisting: telkens nadat het beton droog was geworden, werd de bekisting een stukje hoger getakeld. Dat is nog te zien aan de gelijkmatige horizontale ringen om de toren.

Afstanden: 60 kilometer

Brasserie de Halve Maan

Midden in het Groene Hart vindt je Brasserie de Halve maan. Een ontmoetingsplek voor de buurt met een warm huiskamer gevoel. Een plek waar wij alle fietsers en wandelaars tijdens hun tocht verwelkomen om even bij te komen onder het genot van een hapje en een drankje. Een goede lunch tussendoor of een gezellig avondje uit tijdens ons diner.

Afstanden: 60 kiometer

Doortrappen activiteiten - Dag 4

Op de zaterdag zijn er geen Doortrappen activiteiten van de Utrechtse Fietsvierdaagse langs de route. 

Dag Activiteit Gemeente Locatie
Dag 4


Dag 4


Dag 4


Dag 4Door samen te werken met Provincie Utrecht, biedt de Utrechtse Fietsvierdaagse ook Doortrappenactiviteiten aan tijdens de vierdaagse in verschillende gemeenten op de route.

Routes - Dag 4

Hieronder zie je de routes van de 25, 40 en 60 km op zaterdag. Om de route beter te zien klik je op de titel van de gewenste afstand.

Onze partners


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen