Routes - Dag 2

Elke dag gaan de routes een andere richting op, op dag 2 gaan de routes richting het zuiden.
Hieronder vind je meer informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en kan je de routes vast inzien.

Bezienswaardigheden - Dag 2


Biologische kaasboerderij de Ruyge Weyde

Biologische kaasboerderij de Ruyge Weyde is een 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereid wordt van de melk van eigen koeien. Vandaag de dag zijn er nog circa 17.000 melkveebedrijven in Nederland, waarvan er nog maar ca. 100 echte boerenkaas maken van ongepasteuriseerde melk. Daarvan zijn niet veel meer dan 10 melkveebedrijven biologisch, waaronder de Ruyge Weyde. Ruyge Weyde is de enige Biologische kaasboerderij in heel Nederland waar Boerenkaas uit ongepasteuriseerde melk, gecombineerd word met een melkrobot en weidegang voor de koeien. Bij de Ruyge Weyde kunt u kazen proeven, over de boerderij lopen, of een biologisch roomijsje eten.

Afstanden:  25, 40 en 60 kilometer

Museum de Heksenwaag

Sinds haar ontstaan is Museum de Heksenwaag gericht op het vertellen van de geschiedenis van de heksenvervolgingen in de 15e, 16e en 17e eeuw.
De stadswaag in Oudewater was uniek in Europa. Mensen die van hekserij werden beschuldigd en daarmee buiten de samenleving werden geplaatst, ontmenselijkt en "anders" gemaakt, kregen hier een eerlijke kans om hun onschuld te bewijzen. Al decennia wordt dit verhaal over gerechtigheid en menselijkheid verteld in het museum. Met de expositie ANDERS?! wordt een verbinding gemaakt tussen de mechanismen van uitsluiting toen en nu.

In deze baanbrekende expositie, die op 15 juni 2024 officieel wordt geopend, worden de lijnen getrokken van de historische heksenvervolgingen naar de huidige maatschappelijke uitdagingen rond uitsluiting en discriminatie.

Let op: voor deelnemers van de Utrechtse Fietsvierdaagse geldt er een speciaal tarief! De entree kost €3,- per persoon en als je in het bezit van een Museumjaarkaart, dan is de toegang gratis.

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

The Old Bakery

The Old Bakery is een gezellig bakkerscafé in Montfoort. Alles wordt bereid met verse seizoensproducten en zelf gemaakt, van de brownie bij de koffie tot de jus bij de biefstuk. Alles met de hoogst mogelijke kwaliteit voor een vriendelijk prijsje. Met 4 bieren van de tap en tientallen bieren op de fles is er voor de bierliefhebber altijd wat lekkers te kiezen, ook de wijnliefhebber kan zijn lol op, met 6 witte wijnen, 2 rose wijnen, 6 rode wijnen en 1 cava die allemaal per glas of fles te bestellen zijn. 

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

Korenmolen de Windotter

Korenmolen De Windotter behoort tot één van de grootste van Nederland en is na de restauratie sinds 1987 volledig in bedrijf. Molenaar Maarten Dolman voert het molenbedrijf en zijn vrouw Lia draagt zorg voor de molenwinkel en treedt op als gastvrouw in de theekoepel. Tientallen vrijwilligers voor het werk in de molen, de molenwinkel, het schrijven en rondbrengen van het ‘Windotternieuws’ en de vele ‘Participanten’ en ‘Vrienden van de Windotter’ dragen bij aan het succes van de molen.

De producten van De Windotter zijn er voor de bakkers, restaurants, groothandels en thuisbakkers. Korenmolen De Windotter telt vijf zolders: graan-, maal-, steen-, lui- en kapzolder. Op de steenzolder bevinden zich drie koppels maalstenen, op de graanzolder twee mengketels, een zeefmachine, een tarwepletter, een tarwebreker, twee vijzels, een jacobsladder en een silo. In de molen wordt tarwe gemalen tot volkorenmeel en meel gezeefd tot bloem. Ook rogge, gerst, haver, spelt, maïs en boekweit wordt er gemalen.

Rondleidingen vinden plaats op: 12.00u, 14.00u en 15.00u
Afstanden: 40 en 60 kilometer

Voet- en fietsveer Vrevia

Na het bezoek aan de Pannenkoekenboerderij de Ponthoeve waar je je fiets kunt laten
checken steek je met het voetveer de Lek over. De kosten hiervan zijn bij het inschrijfgeld
inbegrepen dus je hoeft alleen maar het vlaggetje aan je fiets laten zien. Je hebt op het
pontje een prachtig uitzicht over de Lek.

Afstanden: 60 kilometer

Doortrappen activiteiten - Dag 2

De Doortrappen activiteiten van de Utrechtse Fietsvierdaagse in Woerden zijn bekend. Let op! Niet alle routes gaan langs de Doortrapactiviteiten. Zie de onderstaande tabel voor verdere informatie. 

Dag Activiteit Plaats LocatieAfstand
Donderdag Fietscheck Polsbroekerdam Buurthuis
de Triangel
40 kilometer
Donderdag Fietscheck Nieuwegein Museumwerf60 kilometer
Donderdag Fietscheck Vianen De Ponthoeve60 kilometer
Door samen te werken met Provincie Utrecht, biedt de Utrechtse Fietsvierdaagse ook Doortrappenactiviteiten aan tijdens de vierdaagse in verschillende gemeenten op de route.


Routes - Dag 2

Hieronder zie je de routes van de 25, 40 en 60 km op donderdag. Om de route beter te zien klik je op de titel van de gewenste afstand.

Onze partners


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen