Informatie - Dag 3

Routes - Dag 3

Elke dag gaan de routes een andere richting op, op dag 3 gaan de routes richting het noorden.
Hieronder vind je meer informatie over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en kan je de routes vast inzien.

Bezienswaardigheden - Dag 3


Pont de Toegang

Voor de verbinding voor fietsers en wandelaars tussen het gebied rond Kamerik en Zegveld is er een zelfbedienings kettingveerpont in gebruik genomen over de Grecht. Er is lang over gesproken. Twee provincies, twee gemeenten, natuurmonumenten, hoogheemraadschap, recreatieschap Stichtse Groenlanden, allen wilden hun zegje erover doen. Uiteindelijk is er na lang praten in 2013 een pontje in de vaart gekomen.

Afstanden: 25 kilometer

VR paal stoomgemaal Teylingen

Stoomgemaal Teylingens is een stoomgemaal tussen Kamerik en Woerden in de provincie Utrecht. Het uit 1871 stammende gemaal pompte water via de Kamerikse Wetering richting Oude Rijn. Het bemalingsgebied van het gemaal Teylingens beslaat de polders 's-Gravesloot, Groot-Houtdijk, Kamerik-Mijzijde en Kamerik-Teylingens.

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

Boer Bert

BoerBert is een biologisch melkveebedrijf met 280 koeien. Er zijn ook schapen, kippen en ze beschermen de weidevogels. Er is een boerderijshop, ze verhuren een ruimte aan dementerende ouderen en op de daken liggen 3100 zonnepanelen.

Tijdens de Woerdense Fietsvierdaagse mag je lekker rondkijken op de boederij van Boer Bert en de melktap is open!

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

De Gekeerde Kanis

De Kanis is ontstaan als buurtschap nadat in 1855 op twee kilometer van het protestante Kamerik een rooms-katholieke kerk werd gebouwd.
De naam komt van de hier gelegen herberg die De Gekeerde Kanis heette, wat de 'omgekeerde vismand' betekent. Vroeger was dit namelijk de plaats waar de lokale visvangst werd verhandeld. De naam van het eet- en drinkcafé vindt hierin dus zijn oorsprong!

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

Vogelkijkhut

Op zaterdag 21 augustus 2010 werd deze nieuwe uitkijktoren bij de Nieuwkoopse Plassen in gebruik genomen. Hij is geplaatst aan de rand van natuurgebied De Haeck aan het fietspad (de Hollandse Kade) in het Woerdense Verlaat. De uitkijktoren is 4 meter hoog en geeft een mooi uitzicht over de "Wijde van de Vliet" en "Bleigaten". De toren kijkt onder andere uit op de Purperreigerkolonie.

Afstanden: 25, 40 en 60 kilometer

Paveljoen de Grote Sniep

Paviljoen Toren de Grote Sniep is de perfecte plek voor natuurliefhebbers of mensen die gewoon even tot rust willen komen onder het genot van een kopje koffie. Op de toren kun je genieten van het prachtige 360˚ uitzicht. Het natuurgebied waar de Grote Sniep zich in bevindt, ook genaamd de Grote Sniep, bloeit van het leven. Spot de weidevogels of de nieuwsgierige hazen.

Afstanden: 60 kilometer

Het Spoorhuis

Het Spoorhuis Vinkeveen is een voormalig station aan de verdwenen spoorlijn Aalsmeer – Nieuwersluis.
Het stationsgebouw, feestelijk geopend op 1 december 1915, is uitzonderlijk ongeschonden de tijd doorgekomen. De laatste passagiers-trein vertrok op 3 september 1950, de laatste goederentrein op 30 mei 1986.

Het karakteristieke gebouw – een ware tijdcapsule –  is van oktober 2015 tot maart 2016 gerestaureerd en nu beschikbaar voor evenementen, vergaderingen, fotoshoots, lezingen en culturele producties.

Afstanden: 60 kilometer

Melktap De Hoef

In februari 2019 is er gestart met de melktap. Hier kunt u zelf verse melk tappen. Rechtstreek van de koe direct in de melktap. Puur natuur, niks aan toegevoegd en niks uitgehaald. Melk zoals melk hoort te zijn! Al snel werd dit uitgebreid met een automaat voor verse eieren en echte boeren kaas.

Dagelijks worden met veel passie en plezier 100 melkkoeien en het bijbehorend jongvee verzorgd. De koeien worden gemolken door twee melkrobots. De robots melken dag en nacht. De koeien kunnen hierdoor zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden. Zodra het weer het toe laat gaan de koeien vanaf april tot oktober lekker naar buiten.

Afstanden: 60 Kilometer

Doortrappen activiteiten - Dag 3

De Doortrappen activiteiten van de Utrechtse Fietsvierdaagse in Woerden zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de activiteiten bekend zijn vind je die hier.

Dag Activiteit Gemeente LocatieAfstand
Vrijdag Fietsfit Mijdrecht Optisport40 en 60 kilometerDoor samen te werken met Provincie Utrecht, biedt de Utrechtse Fietsvierdaagse ook Doortrappenactiviteiten aan tijdens de vierdaagse in verschillende gemeenten op de route.

Routes - Dag 3

Hieronder zie je de routes van de 25, 40 en 60 km op vrijdag. Om de route beter te zien klik je op de titel van de gewenste afstand.

Onze partners


Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen